Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lär dig mer om Dart - på Instagram

Projektet KomHIT Flykting drivs av Dart – ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. På Dart arbetar man med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Lär dig mer om Dart på vår hemsida eller på Sahlgrenskas Instagramkonto - som vi är värdar för den här veckan!

Följ med Dart på Instagram den här veckan! Dart tar över Sahlgrenskas konto vecka 9. Gå in på appen eller klicka här: Sahlgrenska universitetssjukhusets Instagramkonto

Om Dart

Dart bedriver utredning och utprovning på specialistnivå, informerar, handleder, utbildar och bedriver forskning om olika former av kommunikationsstöd och samspelsstrategier. Tillgänglighet och delaktighet är centrala begrepp och staben består av personer med olika yrkesbakgrund och specialisering: logopeder, arbetsterapeuter, pedagoger, datalingvister, tekniker och administrativ personal. Dart är organiserat inom Neurologi, Psykiatri och Habilitering och ligger i område 1 inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Kom HIT flykting

I mars 2016 fick Dart i uppdrag av Kommunikationsdirektören i Västra Götalandsregionen att driva projektet KomHIT Flykting. I projektet tar man tillvara erfarenheterna av att arbeta med bilder för ökad tillgänglighet då man tar fram bildstödsmaterial för vårdpersonal att använda i mötet med patienter som inte pratar svenska.