Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Många nya bildstöd publicerade på KomHIT Flyktings hemsida

Publicerad: Uppdaterad:

VGR-projektet KomHIT Flykting arbetar vidare med att tillverka bildstöd för verksamheter som möter patienter som pratar andra språk än svenska och nya behov uppmärksammas kontinuerligt. Just nu jobbar man aktivt med implementering parallellt med översättning och nytillverkning.

Bland de som inlett samarbete med projektet just nu finns verksamheter inom vuxenpsykiatri, barnonkologi, handkirurgi, mag-tarm-levermottagning, barnröntgen, central barnhälsovård, dövteam, dialys med flera.

Nu kan du också hitta massor av nyöversatta och därför nypublicerade bildstöd på KomHIT Flyktings hemsida, däribland bildstöd för nybesök på obesitasmottagning, för andningsträning hos fysioterapeut, dietistbesök, information till föräldrar om lekterapi, bildstöd om endometrios och gynekologisk undersökning och en bildstödsknippa om amning. 

Se några av de nypublicerade bildstöden här: https://kom-hit.se/flykting/verksamheter-och-bildstod/specialistmottagningar/

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.

Publicerad: