Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny studie: Bildmaterial underlättar kommunikation med patienter

Logopedstudenterna Malin Karlsson och Åsa Blom har skrivit en magisteruppsats som beskriver upplevelsen av att använda bildstödsmaterial på en neonatalavdelning. Personal på avdelningen har intervjuats och intervjuerna har analyserats.

I studiens slutsats skriver författarna: "Viktiga resultat var att bildmaterialet upplevdes underlätta för vårdpersonalen i kommunikation med patientgruppen. Dessutom var personalen motiverad till att använda bildmaterialet och upplevde ett stort behov av det på avdelningen. Vidare framkom att utbildning och formellt utsedda ansvariga på avdelningen är en viktig del i att göra implementeringsprocessen framgångsrik.”

Studien i sin helhet finns att läsa här

Implementering av bilder för kommunikation med människor på flykt  upplevelser hos personal inom neonatalvård magisteruppsats 2017