Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya bildstöd för mag-tarm-levermottagning

Översatta bildstöd för nya verksamheter publiceras kontinuerligt på KomHIT Flyktings webbplats. De senaste i raden är bildstöd framtagna tillsammans med personal från mag-tarm-levermottagningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Bildstöden visar med bilder och förklarar med enkel text hur det går till att hantera en så kallad "knapp". Knappen används för att ge näring direkt till magsäcken då det är för svårt för en patient att äta via munnen.

Alla våra bildstöd översätts till sammanlagt elva olika språk, de flesta av Tolkförmedling Väst. I takt med att vi får tillbaka översättningar, publiceras bildstöden på respektive språk. Det innebär att vissa bildstöd endast ligger ute på några av språken än så länge. Efterhand kommer dock samtliga bildstöd finnas att ladda ner på alla elva språk.

Se alla bildstöden för mag-tarm-levermottagningen här: https://kom-hit.se/flykting/verksamheter-och-bildstod/mag-tarm-levermottagning/

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.