Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya översatta bildstöd om mässlingsvaccin

Nya fall av mässling har upptäckts både i Stockholm och i Borås. Efter mässlingsutbrottet i Göteborg i vintras infördes funktionen grindvakt. KomHIT Flykting tar nu fram nya översatta bildstöd som informerar om erbjudandet att få vaccin.

Alla som var på väg in på sjukhuset stannades och grindvakten frågade om exponering, symptom och vaccinering. I de fall patienter och anhöriga inte talade svenska var detta många gånger en utmanande uppgift. Därför tillverkade KomHIT Flykting bildstöd för grindvakterna som godkändes av Smittskydd Västra Götalandsregionen och som snabbt spreds i regionen.

Erbjuds kostnadsfri vaccination

Efter mässlingsutbrottet erbjuds nu asylsökande vuxna i Västra Götalandsregionen en kostnadsfri vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund (MPR-vaccin) i samband med hälsoundersökning. KomHIT Flykting har därför nu tagit fram ett bildstöd som informerar om erbjudandet att få vaccin.

Bildstöd i samarbete med Flyktingmedicinsk mottagning

Bildstöden är gjorda i samarbete med Flyktingmedicinsk mottagning i Göteborg och även dessa har gåtts igenom och godkänts av Smittskydd VGR. Detta bildstöd är även översatt till romani.

Skriv ut dem fritt via kom-hit.se/flykting eller beställ dem på Marknadsplatsen.

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.