Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt bildstödsmaterial från barnmottagning i Norra Älvsborg och Uddevalla

Publicerad:

I dagarna publicerade KomHIT Flykting nytt bildstödsmaterial på sin webbplats. Materialet är framtaget i samarbete med NU-sjukvården.

”Vi möter dagligen människor där vi har svårt att veta om informationen har uppfattats korrekt även när vi har tolk. Med bildstöd får även barnen en god möjlighet att bli delaktiga i vad som väntar då vi kan kommunicera genom bilderna.”, menar personalen på mottagningen.

”Bildstöd hjälper oss i kommunikationen med familjer som söker akut med sina sjuka barn. Vi har även god hjälp av bildstöd tillsammans med barn som ska göra en undersökning, exempelvis röntgen, bli opererade eller ska träffa en läkare på ett planerat besök, eller när vi skickar hem kallelser för en specifik undersökning, som magnetröntgen i narkos, så att familjen kan komma väl förberedd till besöket.”

Som med alla bildstöd som KomHIT Flykting tillverkar översätts även dessa till tio språk som kommer publiceras efterhand som de kontrollerats.

Skriv ut de nya bildstöden här

Publicerad: