Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sahlgrenska universitetssjukhuset besöker Skåne universitetssjukhus

Medarbetare från KomHIT Flykting, Sahlgrenska universitetssjukhuset åker på måndagen den 15 oktober till Skånes universitetssjukhus för att utbilda personal kring bildstödsanvändning. I samarbete med flera verksamheter från Malmö och Lund har projektet tagit fram ett flertal bildstöd för bland annat Infektionsmottagning och Lekterapi. Bildstöden översätts till 11 språk och kan användas av motsvarande mottagningar över hela landet.

”Många mottagningar och avdelningar i landet möter patienter som inte pratar svenska. Att ta hjälp av bildstöd som komplement till tolk är ett sätt att säkerställa kommunikationen. Vi som vårdgivare har en skyldighet att anpassa informationen till varje patient och vi vet att bemötande och vilken kontakt vi lyckas skapa med en patient är avgörande för patientens hälsa”, säger Josefin Hansson från KomHIT Flykting.

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.