Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samtal om könsstympning blir lättare med bildstöd

"Är det här något som hänt dig?" Samtal om könsstympning blir lättare med bildstöd.

I våras blev KomHIT Flykting kontaktade av ett projekt som drivs av region Östergötland och arbetar med att ta fram vårdprocesser som ska underlätta upptäckt och behandling av flickor och kvinnor som blivit utsatta för könsstympning. Tillsammans har projekten nu tagit fram bildstöd som ska kunna användas i samtal med flickor och kvinnor och göra det lättare för personalen att nå fram till patienten och lättare för patienten att få hjälp och stöd.

Materialet ska kunna användas i många olika verksamheter som möter patienter som en misstänker kan vara drabbade eller i riskzonen. Så snart det är översatt och kontrollerat kommer det att kunna laddas ner och skrivas ut gratis från KomHIT Flyktings hemsida. 

 

Läs mer om Regions Östergötlands arbete som man bedriver tillsammans med Länsstyrelsen och på uppdrag av regeringen.  http://www.hedersfortryck.se/