Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ständig uppdatering av bilder i bildstod.se

Den fria webbresursen bildstod.se skapades av DART, Västra Götalandsregionen utifrån en vision om kommunikativ tillgänglighet för alla. Genom verktyget kan vem som helst, helt kostnadsfritt skapa ett konto, tillverka eget bildstödsmaterial, skriva ut och använda det direkt. Bilderna i bildstod.se har olika källor men alla får kopieras, delas och spridas (läs mer om licenser här: http://www.dart-gbg.org/licenser). Du kan även lägga till egna privata bilder, men då kan bildstöden inte göras offentliga.

Projektet KomHIT Flykting samarbetar med många vitt skilda verksamheter.  Bildstödsmaterial tillverkas kring en mängd olika ämnen. Som exempel kan nämnas samarbetet med Region Östergötland och deras projekt för att ta fram vårdprocesser för upptäckande, stöd och behandling gällande könsstympning av flickor och kvinnor, vilket i Sverige är olagligt - ett mycket angeläget arbete som bygger på ett nationellt regeringsuppdrag.

Hela tiden ökar behovet av nya bilder som kan användas för att visualisera ett samtal och i projektet jobbar man kontinuerligt med att lägga till bilder i bildstod.se. Dels ritar man egna bilder, dels kommer man med önskemål till andra illustratörer som man samarbetar med i projektet.

Gör ditt eget bildstödsmaterial nu – http://www.bildstod.se