Halv åtta hos Signhild - vårdens nya recept

För personer med omfattande vård- och omsorgsbehov och med insatser från fler än en huvudman är det extra viktigt att samordningen mellan vårdgivare fungerar. Signhild Larsson i Lidköping är en av alla multisjuka äldre i Västra Götaland och Närsjukvårdsteamet har gett henne en ökad livskvalité.

– Innan jag kom in i närsjukvårdsteamet var jag tvungen att åka in till akuten och varje gång jag åkte dit fick jag berätta min sjukdomshistoria på 20-30 år för en läkare. Nu vet alla läkare i närsjukvårdsteamet vad jag har för mediciner och skriver inte ut mediciner som kanske slår ut en annan, berättar Signhild Larsson.

Vård i hemmet

Sedan flera år tillbaka arbetar Västra Götalandsregionen (VGR) med mobil närvård för att flytta vården närmare patienten och i det här fallet hem till Signhild. Vård i hemmet gör det möjligt att kunna ta oss an framtidens utmaningar inom vården.

– Livskvalitet för mamma är att få vara hemma, berättar Signhilds dotter, Leni Kjellberg.

Vård på patientens villkor

Patienter likt Signhild ska inte behöva åka fram och tillbaka mellan hemmet och sjukhus. Om vi kan flytta vården närmare patienter blir det bättre för den enskilde och mer kostnadseffektivt för Västra Götalandsregionen (VGR).

VGR vill att fler patienter likt Signhild ska kunna få vård i sitt eget hem. Genom att möta framför allt de mest sjuka äldre och multisjuka oavsett ålder på deras villkor och i deras hem kan oplanerade sjukhusbesök och inläggningar undvikas i en större grad. Vård i hemmet ger en tryggare och mer personlig vård, på patientens villkor.

Senast uppdaterad: 2018-01-18 12:41