Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covidbevis

Det finns tre typer av covidbevis för att resa.

Mer information om covidbevisen finns på E-hälsomyndighetens hemsida:

Bevis på tillfrisknande för att resa

Information från E-hälsomyndigheten till vårdgivare som förmedlar begäran om tillfrisknandebevis på uppdrag av patient

Från den 12 augusti kan den som inte vaccinerats mot covid-19, men som tagit ett positivt covidtest inom hälso- och sjukvården, begära ut tillfrisknandebevis för resor. För att få intyget krävs att ett positivt covidtest tagits av medarbetare i hälso- och sjukvården. Självtester eller egenprovtagningar är inte giltiga för att få ett bevis på tillfrisknande.

Efter tillfrisknande kan ett tillfrisknandebevis begäras ut från den vårdgivare som tagit provet. Vårdgivaren ska säkerställa att invånaren uppfyller villkoren. Därefter ska vårdgivaren registrera testresultatet i E-hälsomyndighetens webbfunktion www.covidbevis.se/friskbevis. E-hälsomyndigheten skapar sedan ett bevis på tillfrisknande.

För de flesta personer är det enklare och snabbare att få ett vaccinationsbevis eller ett testbevis (efter negativt test för covid-19) i stället, eftersom tillfrisknandebeviset kräver att det finns ett journalfört positivt testresultat utfört av utbildad hälso- och sjukvårdspersonal. Testet måste vara ett så kallat NAAT-test (PCR eller liknande).

Invånare som har frågor om covidbevis som registreras i Västra Götalandsregionen kan kontakta covid-19@vgregion.se eller den regionala telefontjänsten 010-473 94 30 som också svarar på frågor om vaccination mot covid-19. De hänvisar i sin tur den som har rätt att begära ett tillfrisknandebevis till respektive vårdgivare.

 

Ansvarsfördelning kring Covidbevis

Senast uppdaterad: 2021-08-09 11:44