Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Vaccination mot covid-19

Västra Götalandsregionens vaccination mot covid-19 pågår och planeringen för genomförandet utgår från Folkhälsomyndighetens nationella plan. Här finns information, stöd och rutiner till dig som ska vaccinera. Materialet uppdateras fortlöpande.

Alla i Sverige 18 år och äldre rekommenderas att vaccineras mot covid-19. Vacciner mot covid-19 levereras löpande till Västra Götalandsregionen, och tillgången avgör hur snabbt det går att erbjuda vaccination mot covid-19 till olika grupper. Vaccinationen är kostnadsfri för patienten.

Information till allmänheten om vaccination mot covid-19 finns på 1177.se
och på Västra Götalandsregionens samlingssida om vaccinationsarbetet.

Nyheter vaccination mot covid-19

15 juni: Vaccinfördelning för vecka 25

Det vaccin som aviseras idag den 15 juni innebär att totalt cirka 104 000 doser har fördelats mellan vaccinatörer i Västra Götaland. Av dessa avser 55 000 vaccindoser dos 1 och 49 000 dos 2. Vaccinet kan beställas i webbshoppen från och med onsdag 16 juni.

14 juni: Utbytbarhet mellan Comirnaty och Covid-19 Vaccine Moderna i särskilda fall

Comirnaty och Covid-19 Vaccine Moderna använder sig av samma vaccinteknologi, de är så kallade mRNA-vaccin, och har därmed flera likheter. Än så länge finns begränsat med vetenskapligt underlag avseende kombination av olika vaccin och i första hand ska samma vaccin användas för båda doser. I situationer där man av till exempel logistik- eller leveransskäl möter svårigheter att ge två doser av samma vaccin går dock Covid-19 Vaccine Moderna att ersätta med Comirnaty och vice versa för dos två. Ett lika bra immunsvar förväntas uppnås av kombination av Comirnaty och Covid-19 Vaccine Moderna som när båda doser ges med samma vaccin. Läs mer i Folkhälsomyndighetens uppdaterade vägledning.

 

Nyhetsarkiv med tidigare publicerade notiser

Vaccin mot covid-19

Information om vaccination och de vacciner som används i Västra Götalandsregionen.

Statistik

Folkhälsomyndighetens statistik över vaccinationer mot covid-19.

Kontakt

Om vaccinssamordningen och kontaktväg till operativ enhet.
Senast uppdaterad: 2021-06-04 15:36