Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vaccination mot covid-19

Här finns information till dig som ska vaccinera.

Alla i Sverige som fyller 16 år i år eller som är äldre rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19. Även barn som fyllt 12 år och som har en riskdiagnos erbjuds vaccin.

Vaccin mot covid-19 kommer löpande till Västra Götalandsregionen. Från att ha varit brist på vaccin ökar nu mängden under sensommaren och hösten.  Vaccinationen är kostnadsfri för allmänheten.

Information till allmänheten om vaccination mot covid-19 finns på 1177.se
och på Västra Götalandsregionens samlingssida.

Nyheter vaccination mot covid-19

210917: Vaccination av barn från 12 år med start i november
Igår torsdag 16 september kom besked från Folkhälsomyndigheten om att rekommendera allmän vaccination mot covid-19 från 12 års ålder i Sverige, med två doser. Det är positivt att vi nu har fått ett tydligt besked från Folkhälsomyndigheten, som vi följer. Vaccinationerna ska enligt Folkhälsomyndighetens beslut ske samordnat i landet i början av november 2021. Förberedelserna för vaccination av barn från 12 år är redan igång i VGR. Om Folkhälsomyndigheten ändrar startdatum följer VGR detta. VGR återkommer med detaljer om hur vaccinationerna ska genomföras i Västra Götaland så snart det är klart.

Under tiden fortsätter och intensifieras det viktiga arbetet med att få invånare från 16 år och uppåt att vaccinera sig. Fram till denna vecka har 69 procent av alla invånarna över 16 år i Västra Götaland fått två doser och 81 procent har fått minst en dos vaccin. 271 000 personer över 16 år i Västra Götaland har därmed fortfarande inte fått sin första vaccindos. VGR fortsätter därför och utökar riktade insatser för att få fler att vaccinera sig. Drop-in-vaccination, mobila enheter och idrottslivet är några exempel på insatser för att öka vaccinationstäckningen.

210916: Stora vaccinationsdagen 2 oktober mellan kl 10 till 14
Alla vaccinatörer som vill kan delta den 2 oktober, även de vårdcentraler som inte tidigare vaccinerat i fas 4. Vi uppmanar alla som kan att delta. Ett informationsbrev har skickats ut till samtliga vaccinatörer. Anmäl er medverkan till vaccination.covid-19@vgregion.se senast fredag 17 september.

210914: Vaccinleverans vecka 38
Fortsatt mycket god tillgång till vaccin

210907: Patienter som ska få extra vaccindos p g a nedsatt immunförsvar bokar själva tid hos valfri vaccinatör efter att de fått brev från sjukhuset. 
Sjukhusen ansvarar för att identifiera och informera de patienter som ingår i de aktuella patientgrupperna och som ska erbjudas en extra vaccindos hos valfri vaccinatör. Patienterna informeras via ett brev som de får hemskickat och som ska tas med till vaccinationstillfället. Brevet fungerar som en ”biljett” för de patienter som omfattas av beslutet. För att patienten ska kunna vaccineras hos valfri vaccinatör måste brevet från sjukhuset tas med vid vaccinationstillfället.

Det kan komma frågor till er om vilka patienter som omfattas av den extra dosen. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information: Information om covid-19 vaccin till personer med immunbrist — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

 

Nyhetsarkiv med tidigare notiser

Vaccin mot covid-19

Information om vaccination och de vacciner som används i Västra Götalandsregionen.

Statistik

Folkhälsomyndighetens statistik över vaccinationer mot covid-19.

Kontakt

Om vaccinssamordningen och kontaktväg till operativ enhet.
Senast uppdaterad: 2021-08-30 14:59