Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Prioriteringsordning vaccination

Vaccinationsarbetet utgår från Folkhälsomyndighetens nationella plan för vaccination mot covid-19. Västra Götalandsregionens samlade kapacitet att vaccinera är hög, mer än 100 000 doser per vecka, men tillgången till vaccin är begränsad och styr hur snabbt vi kan erbjuda vaccination till alla.

Se detaljerad vaccinationsplan i form av en tidslinje för Folkhälsomyndighetens, och därmed VGR:s, faser med:

  • Hur många personer som ingår i varje fas

  • När i tiden gruppen preliminärt beräknas vaccineras

  • Var gruppen ska vaccineras

  • Hur gruppen får information

Vaccination av barn under 18 år 

Ungdomar som är 16 och 17 år, födda 2005 och 2004, kommer efter nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten att erbjudas vaccination. Mer information om starten för vaccination för denna åldersgrupp kommer.

Vaccination av 12-15-åringar med riskdiagnos

Barn i åldrarna 12-15 år med en riskdiagnos kan nu erbjudas vaccin mot covid-19. Barnen ska vara fyllda 12 år. Sjukhusen kallar patienter inom sitt ansvarsområde. Berörda patienter och närstående ska hänvisas till sin ordinarie vårdkontakt på sjukhuset för frågor om kallelsen, och ska alltså inte själva boka tid om de inte fått någon kallelse.

Barnläkarföreningen - Rekommendationer för vaccin mot covid-19 för särskilda grupper av barn och ungdomar från 12 års ålder

Senast uppdaterad: 2021-07-15 15:17