Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nedsläckningen av gamla läkarintyget till Försäkringskassan är framskjutet

Publicerad:

Försäkringskassan har fattat beslut om att skjuta på det sista datumet för att använda det gamla läkarintyget för sjukskrivning (FK7263) till fredag den 18 september 2020.

Huvudanledningen till att Försäkringskassan skjuter på detta är att region Stockholm har tekniska problem med Webcert. En nedsläckning nu under våren skulle innebära att större delen av region Stockholm skulle behöva övergå till pappersintyg.

För användare i AsynjaVisph

FK7263 kan inte upprättas efter den sista mars 2020. Användarna har då möjlighet fram till den sista augusti att avsluta all ärendekommunikation runt de gamla intygen då den kommer att stängas av sista augusti. Ytterligare information om detta är utskickat i Chefsbrev samt publiceras på AsynjaVisphs hemsida.

För användare i Melior/Obstetrix

I intygsmodulen (Melior och Obstetrix) går det inte att upprätta FK7263 sedan länge. Men det kan finnas ärendekommunikation kvar som behöver avslutas före sista augusti.

För användare av andra journalleleverantörer

Privata vårdcentraler uppmanas att ta kontakt med sin journalleverantör om man är osäker på nedsläckningen och anslutningen till Webcert.

Publicerad: