Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppdatering av förklaringstext till GC001 och DV077

Inför 2021 har Socialstyrelsen gjort flera förtydligande i kodverk och förklaringstexter till KVÅ-koderna GC001 och DV077.

>>> Länk kommer här efter nyåret när uppdateringen börjar gälla. <<<

OBS: Förklaringstexterna börjar gälla 2021

  • GC001 – ny förklaringstext från 1 januari
    Koordinering av rehabiliterande insatser för återgång i arbete, annan sysselsättning eller inträde i arbetslivet. Insats i form av personligt stöd, intern samordning  inom hälso- och sjukvården, extern samverkan med arbetsgivare, försäkringskassa, arbetsförmedling och kommunens socialtjänst samt uppföljning utifrån den enskilde patientens behov. Meddela samordningsbehov av arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser till Försäkringskassan om patientens samtycke finns.
    Åtgärden kan utföras med eller utan patientens närvaro och efter GC001 i kombination med annan kod --> DV077och efterföljande text före nästa kod ZV506.

  • DV077 – ny förklaringstext från 1 januari
    Planering och framtagande av plan för rehabiliterande insatser under sjukskrivningsperioden med fokus på återgång i arbete eller annan sysselsättning, innefattande även nedtrappning av sjukskrivning, samt eventuella behov av samverkan med externa parter.

 

Senast uppdaterad: 2020-12-28 13:20