Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbutbildning i november om att förebygga sjukfrånvaro för riskgrupper

Publicerad:

Vad är riskgruppsorienterat arbetssätt och hur börjar du arbeta med det för att förebygga sjukfrånvaro? Gå SKR:s webbaserade introduktionsutbildning som genomförs två gånger i november och riktar sig till verksamhetschefer och HR-experter.

SKR har genomfört ett utvecklingsarbete utifrån forskning på sjukfrånvaro och analysarbeten i åtta kommuner och fem regioner. Det har resulterat i en rapport, en handbok och ett antal utbildningar kring hur vi kan arbeta med ett riskgruppsorienterat arbetssätt. Målet är att förebygga sjukfrånvaro och bidra till friska arbetsplatser. En utvärdering i två regioner visar att medarbetare och chefer är nöjda, och det har lett till minskad sjukfrånvaro och kostnader. Riskgruppsorienterat arbetssätt är ett komplement och en förstärkning av det systematiska arbetsmiljöarbetet och utformat för att fungera i både kommuner och regioner.

Under webbutbildningen får du även vägledning i ett självtest för att kartlägga nuläget i din organisation och se vilka verktyg och metoder som kan vara en förstärkning.

SKR:s introduktionsutbildning: Riskgruppsorienterat arbetssätt

  • Onsdag 18 november       09.00-12.00
  • Måndag 23 november       13.00-16.00

Läs mer och anmäl dig via SKR.se

Kostnadsfritt deltagande tack vare överenskommelsen om sjukskrivning och rehabilitering.

Publicerad: