Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringsmedicin

Här hittar du som arbetar med sjukskrivning, rehabilitering eller andra försäkringsmedicinska frågor inom primärvård och länssjukvård det som behövs för att skapa en god sjukskrivningsprocess för patienter i Västra Götaland.

Tips och idéer

Saknar du något eller har idéer om hur de försäkringsmedicinska sidorna kan förbättras? Hör gärna av dig.
forsakringsmedicin@vgregion.se

Aktuellt

Från och med nu finns nya regionala uppdragsbeskrivningar för de försäkringsmedicinska stödfunktionerna försäkringsmedicinskt ansvarig läkare, rehabiliteringskoordinator samt lokal processledare/utvecklingsledare. Dessa är beslutade av hälso- och sjukvårdsdirektören och utgör basnivån för funktionernas arbetsuppgifter. Du kan hämta uppdragsbeskrivningarna här.

Ta del av dem här.

Inspirationskonferensen ”Förbättrad samverkan och framåtblick inom sjukskrivning och rehabilitering” den 12 november 2019 på Scandic Crown i Göteborg bjöd på engagerade deltagare och spännande föreläsningar. Inom kort kommer de filmade föreläsningarna och konferensmaterialet att finnas tillgängliga på hemsidan.

Trycket för att delta vid inspirationskonferensen inom försäkringsmedicin den 12 november på Scandic Crown i Göteborg har varit mycket stort. Eventet är fullbokat och tyvärr kan inte alla som vill delta erbjudas plats. För att i efterhand kunna erbjuda hela eller delar av föreläsningarna som ges kommer dessa att filmas.

Senaste anmälningsdag är 29 november. De åtta kurstillfällena är fördelade på parvisa dagar i februari, mars, april och maj. För tillträde krävs högskoleutbildning motsvarande kandidatexamen 180 högskolepoäng inom något av hälsovetenskapens huvudområden.

Försäkringsmedicinsk definition

Det försäkringsmedicinska kunskapsområdet innefattar medicinsk undersökning och utredning, bedömning av funktionstillstånd och aktivitetsnivå samt förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser kopplat till försäkringsmässiga ställningstaganden och hur dessa påverkar individen.

Utgångspunkten är tvärvetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet samt det ömsesidiga förhållandet mellan sjuklighet, medicin och försäkringssystem.      

 / Nationellt Försäkringsmedicinskt Forum (NFF)

Senast uppdaterad: 2019-10-16 08:38