Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringsmedicin

Här hittar du som arbetar med sjukskrivning, rehabilitering eller andra försäkringsmedicinska frågor inom primärvård och länssjukvård det som behövs för att skapa en god sjukskrivningsprocess för patienter i Västra Götaland.

Aktuellt

Välkommen på inspirationskonferens kring förbättrad samverkan och framåtblick i arbetet med rehabilitering och sjukskrivning. Det kommer att bli en dag med spännande programinnehåll och föreläsare med likväl ett nationellt som regionalt och lokalt perspektiv.

Nu finns kontaktuppgifter till de MMR-team som finns verksamma inom ramen för det riktade statsbidraget "En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess" och som anvisats medel under 2019 publicerade på vårdgivarwebben.

Vidareutbildning för dig som är rehabiliteringskoordinator. För tillträde krävs högskoleutbildning motsvarande kandidatexamen 180 hp inom något av hälsovetenskapens huvudområden.

Den 7 maj 2019 överlämnade utredningen "Nationell samordnare för en välfungerande sjukskrivningsprocess" sin första delrapport till regeringen.

Syftet var att pröva om man kunde underlätta för personer i cancerbehandling att arbeta mellan behandlingarna. Försöket avslutas efter en rättslig granskning på Försäkringskassan, som konstaterat att arbetssättet i vissa delar inte är förenligt med nuvarande lagstiftning.

Försäkringsmedicinsk definition

Det försäkringsmedicinska kunskapsområdet innefattar medicinsk undersökning och utredning, bedömning av funktionstillstånd och aktivitetsnivå samt förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser kopplat till försäkringsmässiga ställningstaganden och hur dessa påverkar individen.

Utgångspunkten är tvärvetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet samt det ömsesidiga förhållandet mellan sjuklighet, medicin och försäkringssystem.      

 / Nationellt Försäkringsmedicinskt Forum (NFF)

Senast uppdaterad: 2019-05-09 14:03