Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rehabiliteringskoordinering

Här får du som arbetar med patienter som är i behov av stöd för att vara kvar i eller återgå till arbete och arbetssökande hjälp i ditt arbete.

Här finns bland annat mallar och ifyllnadsstöd för brev och blanketter som du kan använda dig av. 

Observera att flera av mallarna är framtagna nationellt. Det innebär att du behöver anpassa sådana till den verksamhet du utgår ifrån, d.v.s. din egen vårdcentral eller ditt eget sjukhus, både avseende information och logotyper.

 Kontaktlistor

Rapportera samverkansavvikelser – VGR/FK

Här finns ett bildspel som innehåller information om vad den nya lagen som förväntas komma den 1 februari 2020, lagen om koordinering för sjukskrivna patienter innebär. Materialet kan t.ex. användas vid APT eller liknande.

Bildspel - ny lag om koordineringsinsatser för sjukskrivna patienter

Här kan du läsa mer om lagen i regeringens budgetproposition till riksdagen (utgiftsområde 10)

Rehabiliteringskoordinatorns roll i individärenden kräver att det finns samtycke från patienten.

VGR har reviderat sina mallar för samtycke enligt rekommendationer från förbundsjuristen vid SKL. De nya mallarna innebär att samtycket i högre grad än tidigare ska preciseras för patienten vilken typ av information som vården behöver samverka kring – särskilt i samtycke avseende arbetsgivaren. 

Blankett-MALL – Samtycke för info till arbetsgivaren - 190911

Blankett-MALL – Samtycke för info till externa aktörer - 190911

OBS!    I mallarna finns gulmarkerade instruktioner om vad som ska specificeras angående varje individ. I övrigt är det bra att låta mallen förbli intakt eftersom formuleringarna är granskade av SKL.

Bakgrunden till revidering

JO har kritiserat två regioner för att deras samtycken varit för allmänt hållna. Efter detta har SKL arbetat med sina rutiner och informerat landstingen 19 juni 2019.

JO:s yttrande i sin helhet

I Vårdhandboken finns nationella formulär och mallar som du kan anpassa till din egen verksamhet både avseende innehåll och logotyp.

LOGGA IN – Intygsstatistik  (tidigare Statistiktjänsten)

Intygsstatistik kan användas för att följa upp sjukskrivningsmönster i din verksamhet. Du kan filtrera och anpassa statistiken så att den passar verksamhetens behov.

Läs mer om tjänsten Intygsstatistik.

Inloggning sker med eTjänstekort (SITHS-kort).

18 oktober 2017 hölls en regional temadag för rehabkoordinatorer i Göteborg. Dagen var fylld med aktuell information kring rehabkoordineringsuppdraget, forskning och inspirerande erfarenheter från rehabkoordinatorns vardag.

"Många tack för en inspirerande dag – så många proffsiga rehabkoordinatorer vi har i Västra Götalandsregionen!"
/Cecilia Björkelund, Göteborgs universitet

"Tack för att jag fick möjlighet att medverka på denna jätteintressanta dag."
/Ann-Britt Ekvall, SKL

Inbjudan med program

Föreläsarnas presentationer –18 oktober

 

Presentationer från andra temadagar för rehabiliteringskoordinatorer


Senast uppdaterad: 2019-11-08 13:24