Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedtekniska avdelningar

Förtroendeförskrivning av prefabricerade ortoser och material för tillverkning av ortoser.

Förtroendeförskrivning innebär att kostnadsansvaret finns hos annan vårdgivare än den förskrivande. När det gäller förtroendeförskrivning av prefabricerade ortoser och material för tillverkning av ortoser finns kostnadsansvaret hos de ortopedtekniska avdelningar som finns på sjukhusen inom VGR. Förskrivning sker dock av arbetsterapeuter och fysioterapeuter inom alla vårdnivåer oavsett driftsform.

Gemensamt sortiment

En sortimentsgrupp med representanter från de ortopedtekniska avdelningarna samt förskrivande och kostnadsansvariga enheter inom sjukhus, primärvård och kommun har kommit överens om ett gemensamt sortiment för produkter som kan förtroendeförskrivas.

Sortiment - Ortoser för förtroendeförskrivning

Sortiment - Material för förtroendeförskrivning

Lämna synpunkter på sortimentet

Buffertförråd

Buffertförråd kan alla vårdgivare ha efter överenskommelse med respektive ortopedteknisk avdelning. Det är kostnadsfritt men kräver stor noggrannhet avseende volymer och omsättning. Det är inte tillåtet att ha större volymer än att artiklarna cirkulerar minst en gång per månad. Inventering ska ske regelbundet, artiklar som utgått ur sortimentet ansvarar beställande enhet för själv. 

Administration avseende hjälpmedel som inte Hälso- och sjukvården bekostar hanteras inte av ortopedteknik.

Beställning

Produkterna beställs enligt instruktion på respektive verksamhets hemsida:

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Södra Älvsborgs sjukhus

NU-sjukvården

Skaraborgs Ortopedservice

Aktuellt från OTA

Från och med den 1 september gäller det gemensamma sortimentet för förtroendeförskrivning av ortoser och material inom Västra Götaland.


 

Senast uppdaterad: 2019-09-17 16:12