Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fysisk aktivitet i Göteborg

Den här sidan vänder sig främst till vårdgivare i Göteborg som är intresserad av fysisk aktivitet/FaR som medicinsk behandling. Här hittar du material, information om utbildningar, kontaktuppgifter och mycket annat. Du kan även boka tid till våra FaR-mottagningar.

FaR-filmen

Här finns FaR-filmen, där du får följa med på en resa där ett FaR (fysisk aktivitet på recept) förändrar en ung tjejs liv.

FaR-mottagning

Här kan du hitta information och boka tid till FaR-mottagning för dem som fått FaR och som behöver extra stöd för att komma igång. För barn och unga med övervikt finns möjlighet att träffa dietist.
aktivitetskatalogen

Material

Här finns Aktivitetskatalogen och informationsmaterial för både vårdgivare och patient.

Förskriva FaR

All legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal kan förskriva recept på fysisk aktivitet. Läs om hur det går till och hitta receptblanketter här.

Nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev FaR-nytt som kommer fyra gånger per år. Du kan också se gamla nyhetsbrev och avanmäla dig.

Utbildning

Här hittar du kostnadsfria utbildningar om fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna och barn/unga inom hälso- och sjukvården samt fortbildning kring mat med dietist.

Nätverk

Det finns tre nätverk för FaR-ansvariga och -förskrivare. Här hittar du mer information om de olika nätverken, datum för träffar med mera.

Forskning

Det bedrivs en del studier som är kopplade till Centrum för fysisk aktivitet. Läs mer om forskningen här.

Centrum för fysisk aktivitet Göteborg arbetar med att stötta processen kring FaR - Fysisk aktivitet på Recept – och fysisk aktivitet som medicinsk behandling. I uppdraget ingår även att främja rörelse hos alla göteborgare.

I vårt uppdrag ingår att:

  • samarbeta med alla offentliga och privata vårdenheter i Göteborg samt skolhälsovården
  • utbilda i metoden FaR och fysisk aktivitet som behandling
  • utveckla stödmaterial för förskrivare samt patientinformation
  • bedriva FaR-stödjande verksamhet genom våra FaR-mottagningar
  • samverka med friskvård, föreningsliv, kommun och region för att främja fysisk aktivitet hos Göteborgarna
  • beforska metoden FaR

Kontakta oss!

Vid frågor och funderingar kring fysisk aktivitet/FaR är ni välkomna att kontakta oss.
Senast uppdaterad: 2019-12-03 12:14