Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Material

Här hittar du Aktivitetskatalogen, informationsfoldrar om FaR-mottagningarna och annat arbetsmaterial i PDF-format för nedladdning. Materialet är fritt att använda även för dig som arbetar utanför Göteborg.

På regionala vårdgivarsidan för FaR, hittar du receptblankett, manual, medicinsk riktlinje samt patientinformation (på olika språk) för vuxna.

Här nedan finns receptblankett på svenska och engelska:

FaR Receptblankett på svenska (pdf)

FaR Receptblankett på engelska (pdf)

Centrum för fysisk aktivitet har tagit fram sex affischer gällande FaR och hälsoeffekter utav fysisk aktivitet för människor i olika delar av livet. Nedan finns bilder på hur affischerna ser ut, så att ni kan se vilka ni vill ha. Affischerna har måttet 30 x 55 cm.

Affischerna är gratis att beställa. Skicka ett mejl till far-teamet@vgregion.se och ange hur många som önskas av vilken sort. Affischerna hämtas helst på Svangatan 2B i Göteborg, alternativt på något av Centrum för fysisk aktivitets nätverk. Om detta inte är möjligt så ange det i mejlet, så återkommer vi med en alternativ lösning.

Affisch barn:
Affisch barn
Affisch ungdom:
affisch ungdom
Affisch vuxen:
affisch vuxen
Affisch äldre:
affisch äldre
Affisch gravid:
affisch gravid
Affisch om FaR:
affisch om FaR

Aktivitetskatalogen

Centrum för fysisk aktivitet har tagit fram en aktivitetskatalog. Tryck här för att öppna aktivitetskatalogen som en digital PDF.

Katalogställ

Vi har också tagit fram ett katalogställ, där aktivitetskatalogen i tryckt form kan stå med tillhörande information. En bild på stället finns nedan. Katalogstället är gratis och beställs genom att mejla till far-teamet@vgregion.se och ange önskat antal. Det hämtas helst på Svangatan 2B i Göteborg, alternativt på något av Centrum för fysisk aktivitets nätverk. Om detta inte är möjligt så ange det i mejlet, så återkommer vi med en alternativ lösning.

katalogställ till aktivitetskatalogen

Här hittar du som vårdgivare verktyg som kan användas i samtalet om fysisk aktivitet med patienten. 

För vuxna:

Frågor om fysisk aktivitet, muskelstärkande träning och stillasittande

Borgs RPE-skala

Motiverande samtal

För barn och ungdomar:

Min Dag - kartläggningsverktyg

Min Aktivitet - hitta lämplig aktivitet

 

Informationsbroschyrer

Fysisk aktivitet som medicinsk behandling

Aktivitetsdagbok

På vårdgivarwebben finns dessa två broschyrer även översatta till olika språk för utskrift.

 

Träningsprogram

Centrum för fysisk aktivitet har tagit fram två träningsprogram med tillhörande instruktionsfilmer- ett för att göra utomhus och ett för att göra inomhus. Programmen visar övningar som kan göras på en lättare eller en svårare nivå. Här hittar du instruktionsfilmerna och träningsprogrammen som kan skrivas ut till patienten.

Instruktion för att beställa och trycka material

Beställa material?

Informationsbroschyren "Fysisk aktivitet som medicinsk behandling" och "Aktivitetsdagboken" beställs kostnadsfritt via Regionservice. Övrigt material beställs från Centrum för fysisk aktivitet, kontakta oss på far-teamet@vgregion.se.

Spara i favoriter eller på datorn

Om du vill göra dokumenten lätta att nå från din dator kan du välja bland följande alternativ:

  • Lägga till länken till denna sida i Favoriter i webbläsaren.
  • Ladda ner filen till din dator, genom att först öppna filen och sedan högerklicka och välja spara som. När du har laddat ner filen kan du också välja att skapa en genväg till dokumentet på ditt skrivbord, genom att högerklicka och välja skapa genväg.

Dubbelsidig utskrift?

För att göra en dubbelsidig utskrift behöver du ändra utskriftsinställningarna när du skriver ut. Vanliga inställningar är: dubbelsidig utskrift och klicka i Häfte

Om det inte går kan följande inställningar göras: liggande format, dubbelsidig utskriftsamt vänd längs kortsidan.

Senast uppdaterad: 2019-12-10 12:11