Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Våra utbildningar riktar sig till dig som arbetar med fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna samt barn och ungdomar inom hälso- och sjukvården. Vår dietist håller fortbildning kring mat och hur vi pratar mat i vården. Alla våra utbildningar är kostnadsfria och anmälan sker via VGR-kalendern, följ länkarna.
Kontakta oss gärna gällande önskemål om utbildningar som skulle vara till hjälp i ditt arbete med fysisk aktivitet. Vi kan kan skräddarsy och komma ut till er enhet.

Utbildningsprogram våren 2020

Utbildningsplan Fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna steg 1-3 
Utbildningsplan Fysisk aktivitet/FaR för barn och ungdomar 

Evidens och forskning om hälsoeffekter av fysisk aktivitet. Genomgång av FaR-processen: Individuellt personcentrerat samtal, individuellt anpassad skriftlig ordination och individuellt ordnad uppföljning. Information om rutiner och material kring FaR som behandlingsmetod samt den FaR-stödjande verksamheten i Göteborg. Övning med patientfall.

Utbildare: Elin Laurila, Leg Fysioterapeut, Centrum för fysisk aktivitet

Fredag 31/1  13.00 – 16.00 Svangatan 2B Mer info och anmälan
Torsdag 2/4 13.30 – 16.30 Svangatan 2B Inställd
       

Evidens och forskning om fysisk aktivitet och FaR som behandlingsmetod. Genomgång av FYSS: Begrepp och definitioner, Träningsprinciper, Bedöma, utvärdera och individanpassa fysisk aktivitet, Läkemedel och fysisk aktivitet samt Kontraindikationer för fysisk aktivitet. Övning med patientfall.
Förkunskapskrav: Fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna - Steg 1 (eller motsvarande tidigare grundkurs)

Utbildare: Elin Laurila, Leg Fysioterapeut, Centrum för fysisk aktivitet

Centrum för fysisk aktivitet, Svangatan 2B

Onsdag 5/2 13.30 – 16.30 Mer info och anmälan
Torsdag 23/4 13.30 – 16.30 Mer info och anmälan

Personcentrerat förhållningssätt, beteendeförändring och motivation. Genomgång av motiverande samtalsteknik, samtalsövningar och patientfall. Förkunskapskrav: Fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna - Steg 1 och 2 (eller motsvarande tidigare grund- och fördjupningskurs)

Utbildare: Elin Laurila, Leg Fysioterapeut, Centrum för fysisk aktivitet

Centrum för fysisk aktivitet, Svangatan 2B

Fredag 21/2 13.00 – 16.00 Mer info och anmälan
Torsdag 7/5 13.30 – 16.30 Mer info och anmälan
     

Fysisk aktivitet som behandling vid olika sjukdomstillstånd utifrån FYSS

Vi erbjuder enheter inom hälso- och sjukvården möjligheten att få den senaste kunskapen om fysisk aktivitet som behandling vid olika sjukdomstillstånd utifrån FYSS (fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling). Välj bland 11 olika moduler (15-30 minuter långa) och sy ihop ett utbildningspaket som passar er enhet. Exempel på moduler:
Fysisk aktivitet och FaR som behandling (Grund)
Fysisk aktivitet vid stress
Fysisk aktivitet vid hypertoni
Fysisk aktivitet vid artros
Fysisk aktivitet hos barn och ungdomar

Formulär med valbara utbildningsmoduler

Evidens och aktuell forskning om fysisk aktivitets betydelse för barn och ungdomar. Genomgång av FYSS och förskrivningsgrunder för FaR. FaR-förskrivning i teori och praktik. Presentation av vårdgivarstöd och FaR-stödjande verksamhet i Göteborg.

Utbildare: Anna Orwallius, Leg fysioterapeut, Centrum för fysisk aktivitet

Centrum för fysisk aktivitet, Svangatan 2B

Fredag 6/3 9.00-12.00 Mer info och anmälan
Fredag 29/5 13.00 – 16.00 Mer info och anmälan

Fortbildning och dialog kring kostens betydelse för hälsan och en lotsning mellan alla matval och nya trender. Fortbildningen tar bland annat upp: Kostens betydelse ur ett vetenskapligt perspektiv. Hur ser de Nordiska Näringsrekommendationer ut? Hur väl följer vi rekommendationerna? Hur bemöter vi nya trender? Får vi lov att äta socker? Varför är det så bra att äta frukt och grönt? Hur läser och tyder jag en innehållsförteckning?

Utbildare: Maria Abrahamsson-Spasevski, Leg Dietist, Centrum för fysisk aktivitet

Centrum för fysisk aktivitet, Svangatan 2B

Fredag 13/3 13.30 – 16.30 Mer info och anmälan
Senast uppdaterad: 2019-12-19 09:08