Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Digitala utbildningar

Här hittar du digitala utbildningar om levnadsvanor, fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Samtliga utbildningar är öppna för alla.

Här finns inspelade presentaioner om fysisk aktivitet och FaR. Du kan titta på dem själv för att lära dig mer om fysisk aktivitet och FaR, eller till exempel spela upp dem på ett APT. Om du önskar se presentationerna textade, klicka på CC. 

Del 1: Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling

 

 

Del 2: Fysisk aktivitet på Recept (FaR) som behandlingsmetod 

 

 

Del 3: FaR-mottagning i Göteborg - ett förstärkt stöd 

 

 

Del 4: Motiverande samtal om fysisk aktivitet

 

 

Del 5: Beteendeförändring fysisk aktivitet 

 

Socialstyrelsen har tagit fram ett webbstöd för levnadsvanearbete i vården. Syftet med webbstödet är att ge stöd och inspiration till implementering och utveckling av hälsofrämjande hälso- och sjukvård samt inkludering av levnadsvanearbete i verksamhetens kvalitetsarbete. Webbstödet riktar sig till chefer, verksamhetsutvecklare och medarbetare i primärvården. 

Webbutbildning om levnadsvanor

Webbutbildningen ”Levnadsvanor sjukdomsförebyggande metoder och hälsa” är en del i implementering av nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder, som sen 2018 benämns "Prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor". Webbutbildningen är ett stöd för dig i ditt arbete och för att underlätta följsamhet till regionala medicinska riktlinjer för tobaksbruk, riskbruk av alkohol, ohälsosamma matvanor och fysisk aktivitet.

Senast uppdaterad: 2021-05-03 08:54