Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukfrånvaroregistrering i förskolan

Hyfs har sedan starten 2006 fört statistik över barnens sjukfrånvaro. Sedan hösten 2014 registrerar många förskolor i Västra Götaland via en webbenkät. Det möjliggör för förskoleavdelningen att direkt se avdelningens sjukfrånvaro och den genomsnittliga närvaron i procent. Statistiken har gett Hyfs en kunskap om den genomsnittliga sjukfrånvaron för respektive månad och kan användas som ett jämförelsetal. 

Vi presenterar fortlöpande sjukfrånvarostatistik i vårt nyhetsbrev och på denna sida. Hygiensjuksköterskan i ert område bevakar sjukfrånvaron och hör av sig vid behov till de förskolor som registrerar sin sjukfrånvaro. 

Dagjournal 
Ni sammanställer antalet sjukdagar i de olika kategorierna samt även övrig frånvaro, och skickar in månadsvis för varje avdelning. Vi rekommenderar att ni använder avdelningens närvarolista/dagjournal men ha inte med några personuppgifter i det material som ni skickar in till Hyfs. 

För förskolor i Göteborg stad, som rapporterar in via sina dagjournaler och som önskar rapportera via webben eller ni andra som vill börja registrera eller har frågor, hör av er till er hygiensjuksköterska.  

Registrering för förskolor i Göteborg

Registrering för förskolor i Fyrbodal, Skaraborg, Södra Bohuslän och Södra Älvsborg 

TEST
för dig som vill testa att registrera sjukfrånvaro utan att det sparas. 
Testsida för sjukfrånvarorapportering

 

 

IFAU´s utvärdering (från december 2016)

IFAU´s rapport "Sjukfrånvaro bland förskolebarn - lärdomar från en satsning på förbättrad hygien" om Hyfs arbete går att läsa på denna sida. 

 

Senast uppdaterad: 2022-05-13 13:11