Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sunda solvanor

På denna sida finns information om sol och goda solvanor från Sunda solvanor, 1177 och Strålsäkerhetsmyndigheten.


Sunda solvanor
Sunda solvanor är ett stöd för dig som arbetar med barn och familjer för att sprida information och påverka solvanor. Det handlar om att höja medvetenheten om riskerna med att bränna sig i solen som barn. Läs mer om verksamheten på denna webbsida. 

Informationsmaterial 
Vill ni beställa planscher för att påminna föräldrar om sunda solvanor kan ni kostnadsfritt göra det via denna webbsida. Skriv in sunda solvanor i det tomma fältet för att få fram rätt material. Vill ni inte beställa går det bra att skriva ut pdf-versionen via samma länk. 

Solråd och information om goda solvanor

Solråd för barn hos 1177.

Läs mer om solråd och fakta om bland annat sol och D-vitamin, UV-strålning och UV-index, planering av barns utemiljöer, med mera på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida 

Webbutbildning om solvanor för barn 0-6 år

Regionala Cancercentrum har i samarbete med Strålsäkerhetsmyndigheten tagit fram en nationell webbutbildning om solvanor för barn 0-6 år.
Utbildningen är riktad till personal inom förskola och barnhälsovård. Läs mer om utbildningen på denna webbsida 

Senast uppdaterad: 2021-05-12 14:47