Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sunda solvanor

Sommaren är här och Hyfs vill påminna om vikten av att ha ett gott solskydd. På denna sida finns några länkar till användbara sidor där ni kan läsa mer.

Solråd för barn hos 1177.
Sunda solvanor är ett stöd för dig som arbetar med barn och familjer för att sprida information och påverka solvanor. Det handlar om att höja medvetenheten om riskerna med att bränna sig i solen som barn. Läs mer om verksamheten på denna webbsida. 
Vill ni beställa planscher för att påminna föräldrar om sunda solvanor kan ni kostnadsfritt göra det via denna webbsida. Skriv in sunda solvanor i det tomma fältet för att få fram rätt material. 

Patientinformation om sunda solvanor på 1177 Vårdguiden 

Solappen ”Min soltid” hjälper dig att slippa få röd hud i solen. Med ”Min soltid” kan du beräkna en uppskattad soltid. Den ger dig solråd och fakta om bland annat sol och D-vitamin, UV-strålning och UV-index. Appen finns på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida 

Lär barn om sol med hjälp av boken En bok om solen  av Pernilla Stalfelt. 

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:27