Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sunda solvanor

Våren är här och Hyfs vill påminna om vikten av att ha ett gott solskydd. På denna sida finns några länkar till användbara sidor där ni kan läsa mer.Sunda solvanor
Sunda solvanor är ett stöd för dig som arbetar med barn och familjer för att sprida information och påverka solvanor. Det handlar om att höja medvetenheten om riskerna med att bränna sig i solen som barn. Läs mer om verksamheten på denna webbsida. 

Informationsmaterial 
Vill ni beställa planscher för att påminna föräldrar om sunda solvanor kan ni kostnadsfritt göra det via denna webbsida. Skriv in sunda solvanor i det tomma fältet för att få fram rätt material. Vill ni inte beställa går det bra att skriva ut pdf-versionen via samma länk. 

Solråd och information om goda solvanor

Solråd för barn hos 1177.

Läs mer om solråd och fakta om bland annat sol och D-vitamin, UV-strålning och UV-index, planering av barns utemiljöer, med mera på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida 

Senast uppdaterad: 2020-04-23 14:13