Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Influensasäsongen 2020-2021

Tisdagen den 3 november startar årets vaccinationskampanj för prioriterade grupper. Det kommer att krävas extra planeringsarbete på grund av coronapandemin. Vaccinationerna måste ske på ett sådant sätt att smittspridning inte riskeras, och varje verksamhet måste hitta sina lösningar. Det kan till exempel bli svårt att erbjuda drop-in-tider om det finns risk för trängsel i väntrum och entréer. Varje patient måste ges möjlighet att hålla avstånd och följa givna hygienråd under hela vaccinationsbesöket. Även i år är Vaxigrip Tetra det upphandlade vaccinet i Västra Götalandsregionen.

Gratis influensavaccination från och med hösten 2020

Regionfullmäktige har beslutat att influensavaccinationen kommer att bli gratis för personer som fyllt 65 år, gravida och de som tillhör en medicinsk riskgrupp. Beslutet gäller från och med influensasäsongen 2020-2021.

Vaccin, beställning, ordination, underlag och registrering i Svevac.
Antal sjukdomsfall, veckorapporter och sammanfattning av föregående säsong.
Infografik och länk till Läkemedelsverkets behandlings-rekommendationer.

Kristina Nyström

Smittskyddssjuksköterska
Telefon 010 - 441 24 12
E-post kristina.i.nystrom@vgregion.se

Gunilla Ockborn

Biträdande smittskyddsläkare
Telefon 010 - 441 24 30
E-post gunilla.ockborn@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-10-07 09:00