Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Årets kampanj

Vaccinationsstart

Startdatum för vaccinationerna i årets kampanj blir den 19 november.

Årets vaccin

Vaxigrip Tetra, som är ett fyrvalent vaccin, är upphandlat av Västra Götalandsregionen även i år. Här kan du läsa mer om vaccinet och hur du beställer det när det finns tillgänglig. Kom också ihåg att beställa kanyler. Här hittar du säsongens vaccinationsunderlag.

Riskgrupper

Riskgrupperna är desamma som förra året. Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Även i år erbjuder vi en ersättning till de vårdcentraler som kallar sina riskgrupps­patienter. Läs mer om kallelsebrev.

Bildspel för personal

Det finns två olika bildspel för personal. Ett allmänt för alla som vaccinerar, och ett för mödravården. Bildspelen hittar du här.

Bildspel för blivande mammor

Nu finns även ett bildspel för blivande mammor, tänkt att visas i väntrum. Kontakta Kristina Nyström, kristina.i.nystrom@vgregion.se, telefon 010-441 24 12, om du vill använda det på din mottagning.

Annonsering

Som tidigare betalar Smittskyddet halva annonskostnaden, upp till 5 000 kronor, mot att en specifik text finns med i annonsen. Läs mer.

Informationsmaterial

Årets affischer skickas automatiskt ut till primärvården ungefär en månad före vaccinationsstart. Patientinformation på flera språk hittar du här.

Senast uppdaterad: 2019-06-12 16:36