Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Årets kampanj

Den 3 november startade årets vaccinationskampanj för prioriterade grupper. Vaccinationerna sker på ett sådant sätt att smittspridning inte riskeras. Varje patient ges möjlighet att hålla avstånd och följa givna hygienråd under hela vaccinationsbesöket. Vaxigrip Tetra är det upphandlade vaccinet i Västra Götalandsregionen. Från och med hösten 2020 är vaccinationen gratis för personer som fyllt 65 år, gravida och de som tillhör en medicinsk riskgrupp.

Folkhälsomyndighetens prioritering

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information om prioritering vid influensavaccination under coronapandemin.

Sentinelövervakning för influensa och covid-19

Genom sentinelprovtagningen kan man fastställa hur många personer med influensasymtom som faktiskt har influensa eller covid-19. Alla mottagningar eller enskilda läkare i öppenvården som tar emot patienter med luftvägsinfektioner är välkomna som sentinelläkare. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Årets vaccin

Vaxigrip Tetra, som är ett fyrvalent vaccin, är upphandlat av Västra Götalandsregionen även i år. Här kan du läsa mer om vaccinet och hur du beställer.  Kom också ihåg att beställa kanyler. Här hittar du säsongens vaccinationsunderlag.

Riskgrupper

Riskgrupperna är desamma som förra året. Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Även i år erbjuder vi en ersättning till de vårdcentraler som kallar sina riskgrupps­patienter. Läs mer om kallelsebrev.

Bildspel

Nya bildspel både för personal på vårdcentraler och barnmorskemottagningar, samt blivande mammor hittar du här.

Annonsering

Som tidigare betalar Smittskyddet halva annonskostnaden, upp till 5 000 kronor, mot att en specifik text finns med i annonsen. Läs mer.

Informationsmaterial

Patientinformation på flera språk hittar du här.

Senast uppdaterad: 2021-01-29 13:51