Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Beställning av vaccin

Det upphandlade vaccinet för säsongen 2021-2022 är Vaxigrip Tetra utan nål, 10 x 0,5 ml, varunummer 527182 via Vaccinservice, telefon 0770-22 20 20. Kom ihåg att beställa vaccin i god tid - det går bra att göra redan nu. Lägg en beställning som täcker behovet de första två veckorna, då personer i riskgrupp ska erbjudas vaccination. Det går också bra att beställa vaccinet på vanligt sätt via apoteket.

Observera att för personer på särskilda boenden för äldre (SÄBO) kommer ett högdosvaccin att erbjudas. Vaccinet kommer inte att kunna beställas på sedvanligt sätt, utan kommer att fördelas och distribueras till vårdcentraler.

Kom ihåg att beställa kanyler separat.
Den blå kanylen (0,6 x 25 mm) rekommenderas.

För beställning av vaccinationskort (doskort), ring Sanofi på tel. 08-634 50 00. 

Efter initial osäkerhet kring tillgång och efterfrågan av säsongsinfluensavaccin har Koncernkontoret beslutat att även läkare verksamma enligt Lag (1993:1651) om läkarvårdsersättning (LOL) ska kunna beställa vaccin på Västra Götalandsregionens avtal. Beställningen görs på egen bekostnad via Vaccinservice.

Ersättning enligt LOL utgår inte för vaccinationerna, som med fördel kan ges under ett redan inplanerat läkarbesök.

Vaccination mot säsongsinfluensa som ges till riskpatient enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation är avgiftsfri för patienten. För icke riskgruppspatienter är vaccinationsavgiften 230 kronor enligt vaccinprislistan. Om patienten har frikort ska avgift ändå tas ut.

Eventuella frågor hänvisas till ekonomi.vardval@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2021-12-20 11:26