Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Information om covid-19 på olika språk och i bilder

Folkhälsomyndighetens information om covid-19 på olika språk  

Nu finns en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk. Telefonnumret är 08-123 680 00. Läs mer på denna webbsida om telefonlinjen 

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST), Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Folkhälsomyndigheten har i samarbete med trossamfunden producerat filmer för att nå ut med information om vaccinering.

Länk till samlingssida med filmer 

Bildstöd om covid-19  
Ett bildstöd med enkel information om vad corona-viruset är, hur det smittar, vilka symtom som finns, vad en ska göra om en blir sjuk och hygienråd.

Bildstöd om handtvätt 
Ett bildstöd med 12 bilder som visar hur vi ska tvätta händerna på rätt sätt för att förhindra smitta. Bildstödet bygger på WHO:s hygienråd

Bildstöd att använda i samtal om covid-19
Ett bildstöd med två sidor. Första sidan består av vanliga ord som kan behövas i samtalet. Andra sidan består av ord som passar bra för att samtala om corona-viruset.

Bildstöd: skylt till entrédörr 
Ett exempel på en poster till en dörr, till exempel till en vårdmottagning eller annan lokal. Skriv själv i kontaktuppgifterna i nedersta rutan. 

Bildstöd skapade av Dart (ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning). 

Senast uppdaterad: 2022-04-08 11:23