Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information till förskola, skola och högre utbildning

Från den 1 april klassas covid-19 om från att varit en allmän- och samhällsfarlig sjukdom till att endast bli en anmälningspliktig sjukdom, vilket innebär att denna sida kommer att försvinna.

För information till förskola och skola, besök Folkhälsomyndighetens webbplats 

För information gällande högre utbildning, besök Folkhälsomyndighetens webbsida riktad till anordnare för högre utbildning 

Så länge bör barn stanna hemma från förskolan

2022-04-01 
Ett barn ska stanna hemma från förskolan och andra aktiviteter om det är sjukt och har symtom som kan vara tecken på nytillkommen förkylningssjukdom. Exempel på detta kan vara halsont, snuva, feber eller hosta. Barnet kan återgå till förskolan när det har varit feberfritt i minst 24 timmar, har ett gott allmäntillstånd och orkar delta i den ordinarie verksamheten. Kvardröjande restsymtom som hosta och snuva är inget hinder, även om snuvan är tjock och färgad. I de flesta fall behöver barnet vara hemma från ett par dagar upp till en vecka. Syftet med att stanna hemma vid förkylningssymtom är att inte smitta andra och minskar spridningen av infektioner som till exempel covid-19, influensa och RS-virus men också av vanlig förkylning.

Friska barn ska vara i skolan – sjuka barn ska vara hemma

Från den 1 april klassas covid-19 om från att varit en allmän- och samhällsfarlig sjukdom till att endast bli en anmälningspliktig sjukdom.

 

Senast uppdaterad: 2022-04-01 13:50