Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2021-02-04 Högstadieskolor och distansundervisning

Västra Götalandsregionen har en fortsatt stor smittspridning avseende covid-19 och den nedgång i antalet fall som skett de senaste veckorna visar nu en tendens att plana ut. Vi ser inte längre samma ökning av antalet fall i högstadieåldrarna som vi såg under jul- och nyårslovet. Det epidemiologiska läget är dock fortsatt osäker och Smittskydd Västra Götaland anser därför att det är angeläget med fortsatt stor försiktighet.

Vi uppmanar skolornas huvudmän att göra det möjligt att hålla avstånd på annat sätt, till exempel genom att glesa på eleverna lokalmässigt eller via någon form av partiell distansundervisning. Verksamheten behöver bedrivas utan risk för trängsel vare sig i lärar-/personalgruppen eller bland eleverna och med lokalt anpassade riktlinjer för detta.

Vid fall av covid-19 på en skola, läs handlingsplanen för förskola och skola.  Dokumentet går även att hitta längre ner på sidan. 

Läs pressmeddelandet från Utbildningsdepartementet: högstadieskolor får möjlighet till fjärr- eller distansundervisning för att undvika trängsel och minska smittspridningen (2021-01-07) 

Senast uppdaterad: 2021-02-19 16:06