Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Råd för covid-säkerhet vid salstentamen och liknande provsituationer

För att smitta inte ska riskera att spridas vid en tentamenssituation måste man ha planerat väl i förväg. Nedan följer några punkter man bör beakta för att undvika smittspridning av covid-19 i samband med salstentamen. Observera att Högskoleprovet kan ha nationella regler.

  1. Anpassa tiden för tentamen/prov så att deltagarna inte behöver anlita kollektivtrafik i rusningstider.
  2. Studenter eller vakter med symtom på covid-19 får inte närvara vid tentamen. Det är därför viktigt att det erbjuds nytt tentamenstillfälle i närtid, så att inte studenter förleds att medverka i tentamen trots symtom, för att nytt tillfälle ligger för långt fram i tiden.
  3. Det är viktigt att motverka trängsel i tentamenssalen. Det ska vara så få som möjligt i salen, och man ska hellre fördela studenterna till flera salar.  Trängsel får inte heller uppkomma vid in- och utgång till salen/salarna. Helst ska det vara en ingång och en utgång. Beakta även trängsel vid toaletter.
  4. Skyddsutrustning kan användas efter eget önskemål.
Senast uppdaterad: 2021-02-19 16:08