Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Svevac - journalföring av vaccinationer

Svevac är ett journalsystem för dokumentation av vaccinationsuppgifter. Vaccinationsregistret administreras av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Smittskydd Västra Götaland rekommenderar att alla influensa- och pneumokockvaccinationer journalförs i Svevac. Registrering i Svevac uppfyller de formella krav som ställs på dokumentation. Om så önskas kan man i det egna journalsystemet göra en notering med hänvisning till att vaccinationsuppgifter finns i Svevac. 

Gällande registrering av övriga vaccinationer är det upp till varje vårdgivare att besluta om dessa ska registreras i Svevac. 

Inloggning till Svevac

Många enheter har inloggningsuppgifter till Svevac sedan tidigare. Har du glömt  inloggningsuppgifter eller lösenord ber vi dig kontakta den lokala Svevac-administratören på din mottagning. Om ingen på din enhet har inloggningsuppgifter sedan tidigare kan du ansöka om detta via Svevac ansökan.

Senast uppdaterad: 2019-06-14 09:14