Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stramas appar - till din hjälp!

Du som vårdgivare kan ta hjälp av Strama-appar i ditt arbete, Strama nationell och Strama VGR. Läs mer om hur du kan ladda ner dem här.

Strama nationell

Strama nationell-app är en app med behandlingsrekommendationer för infektioner hos vuxna på sjukhus och innehållet från ”Regnbågshäftet" i en primärvårdsflik. Appen laddas ner från App Store eller Google Play Store. Den finns också i web-version via www.strama.se under fliken Behandlingsrekommendationer och sen App Strama Nationell.

Strama VGR

Strama VGR-app laddas ner på samma sätt och innehåller REK-listans avsnitt om infektioner och även råd om antibiotikaprofylax.

Regnbågshäftet

Regnbågshäftet har du enklast som pdf på datorns skrivbord. 
Ladda ner den här. 

Våra förråd av Regnbågshäftet 2013 i pappersformat är i stort sett tömda och vi trycker nu inte upp några fler eftersom det kommer en ny upplaga till våren. Det kommer att publiceras uppdaterade nationella riktlinjer för UVI i december 2017 och för hud- och mjukdelsinfektioner under våren 2018. Den nya upplagan av Regnbågshäftet kommer att uppdateras inom dessa områden och kommer även att innehålla ett avsnitt om tecken på allvarlig infektion hos vuxna.

Senast uppdaterad: 2017-11-20 11:13