Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Reklamationsbrev från VGR till Cerner – FVM-arbetet fortsätter

Publicerad:

Västra Götalandsregionen (VGR) skickade i förra veckan ett reklamationsbrev till Cerner Sverige AB. Reklamationen är en del av avtalsarbetet och syftar till att påtala brister i leveransen enligt avtalet om Millennium som nytt vårdinformationssystem inom ramen för programmet Framtidens vårdinformationsmiljö, FVM. 

Brevet är av juridisk karaktär och ska skydda VGR:s rättigheter enligt avtalet. Det tar upp brister som VGR påtalat måste åtgärdas. Cerner har 60 dagar på sig att rätta avtalsbrott och svara VGR på innehållet i reklamationen. Brevet är en allmän handling och är undertecknat av regiondirektör Ann-Sofi Lodin. 
 
- Vårt fokus är att tillsammans med Cerner snarast få fram en tydlig och trovärdig ny tidplan för FVM-arbetet som även inkluderar en plan för att lösa de brister som finns, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.  
 
- Det finns just nu inga intentioner att bryta avtalet men vi behöver bevaka våra rättigheter, säger Ann-Sofi Lodin. Jag är väl medveten om att det finns många frågor kring detta och jag vill betona att FVM-arbetet går vidare, med målet att införa Millennium på ett bra och patientsäkert sätt.

Publicerad: