Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev FVM 1 juli 2021

Publicerad: Uppdaterad:

Något av innehållet: sammanfattning av vårens arbete och vad som väntar i höst, kort om tidplanen och andra FVM-frågor vid regionstyrelsens möte den 29 juni och tips på Vårdpoddens senaste avsnitt om realtidsdokumentation. Längst ner på sidan finns en länk till nyhetsbrevet i sin helhet.

Välförtjänt ledighet efter en intensiv vår

Arbetet med att färdigställa designen av Millennium inför etapp 1 och att ta fram ett genomarbetat förslag till ny tidplan har varit de stora frågorna under senvåren. När vi nu gå in i juli kan vi konstatera att vi gått i hamn med båda dessa stora frågor, tack vare stort engagemang och god vilja från alla inblandade, konstaterar FVM:s programägare Ragnar Lindblad.

Besked om ny tidplan för FVM dröjer

Vid regionstyrelsens möte den 29 juni var flera frågor om FVM uppe för beslut och information, bland annat åtgärdsplan efter genomförd riskanalys, nyttorealiseringsplan och modell för effekthemtagning. Den planerade punkten om ny tidplan flyttades däremot till nästa möte för regionstyrelsen. Tidplanen hänger ihop med flera pågående avtalsfrågor mellan VGR och leverantören Cerner. 

Vårdpodden: dokumentation i realtid ger stöd i arbetet

En av de genomgående principerna för arbetssätt i Millennium är realtids-dokumentation, som innebär att dokumentationen görs i nära anslutning till ett vårdmöte. Det senaste avsnitte av Vårdpodden handlar om vad det innebär i praktiken. Medverkande: Erik Fernholm och Cecilia Lundin Arildsson från projektet Standardisering och kliniskt innehåll, Soki.

Här finns hela nyhetsbrevet: Nyhetsbrev FVM 1 juli 2021

Publicerad:
Uppdaterad: