Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tema akutsjukvård vid senaste Forum FVM Millennium

Publicerad: Uppdaterad:
Fyra personer står runt små ståbord med mikrofoner.
Maria Johnsson, Kristina Janerfelt och Xuyian Kenéz var talespersoner vid Forum FVM Millennium om akutsjukvård. Längst till höger Erica Sandberg, moderator.

Nya digitala arbetsverktyg och hur de stöttar arbetssätten på akutmottagningarna - det var temat för Forum FVM Millennium den 23 november. De som följde webbinariet fick se exempel på den design som gjorts under 2020–2021. I studion fanns flera verksamhetsexperter som beskrev hur Millennium kommer att användas.

Webbinarieserien Forum FVM ger exempel på färdig design och hur Millennium kan komma att användas i Västra Götaland. Varje sändning består av kortare filmer med exempel på hur det nya vårdinformationssystemet fungerar för olika delar av hälso- och sjukvården, kombinerat med dialog i studion.

Tema: akutsjukvård

Temat för Forum FVM Millennium den 23 november var akutsjukvård - framförallt arbetet på akutmottagning. Åhörarna fick se hur de grundläggande arbetsverktygen i Millennium används på akutmottagningen, och exempel på arbetet kring en patient från ankomst till överflyttning till slutenvård.

På plats i studion fanns specialistsjuksköterskan Kristina Janerfelt och ST-läkaren Xuyian Kenéz från arbetsström akutsjukvård och sjuksköterskan Maria Johnsson från arbetsström patientflödeshantering. De beskrev närmare hur Millennium kommer att fungera och vilka nyttor de ser med det nya systemet.

- Funktionerna i Millennium stöttar och stärker det arbetssätt vi har idag inom akutmottagningarna, säger Xuyian Kenéz. Jag ser det som ett viktigt steg mot ökad digitalisering, att vi snart kan lämna akutjournalen på papper. Nu kommer all information att finnas i systemet och vara tillgänglig direkt för alla inblandade.

- Akutliggaren i Millennium, där man ser alla patienter som befinner sig på akutmottagningen, innehåller information och har färger som vi använder redan idag, säger Kristina Janerfelt. Det gör det lättare att känna igen sig när man ska lära sig systemet.  Sedan finns det förstås en hel del som blir annorlunda. Den största förändringen är nog att Millennium bygger på realtidsdokumentation.

Så här tyckte några av dem som tittade

"Ser mycket bättre ut än det vi har nu"
"Intressant att få se hur det ser ut och få förklarat hur det kommer att fungera. Tack!"
"Intressant att se vyerna och hur man kan se överblicken i ett system. Bra blandning av bilder, prat och filmer"

Titta i efterhand

Inspelningen av webbinariet och de förinspelade filmerna finns inom kort på webbsidan vgregion.se/forumfvm. Där presenteras också hela webbinarieserien. De två närmaste webbinarier sänds 25 januari och 8 februari 2022 och har slutenvård respektive mödravård och obstetrik som teman. 

Inbjudan till chefer

Forum FVM Millennium vänder sig i första läget till chefer i verksamheter som omfattas av programmet FVM. Som chef förväntas man ta del av de webbinarier som berör den egna verksamheten. Alla webbinarier spelas in och kan visas i sin helhet eller i delar på till exempel APT eller utvecklingsdagar.

Mer information

Forum FVM Millennium

Publicerad:
Uppdaterad: