Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdpodden: "Våga tänka nytt - redan nu"

Publicerad:
Collage av två bilder med porträtt på två kvinnor.
Nina Jonsson och Eva-Marie Lidemar.

När Millennium införs kommer alla att få nya sätt att dokumentera på jämfört med hur det görs idag i olika system. En av de yrkesgrupper som påverkas mycket är medicinska sekreterare. Vårdpodden handlar den här gången om förändrade arbetsuppgifter och utveckling av yrkesrollen för medicinska sekreterare och annan vårdadministrativ personal.   

Gäster i Vårdpodden oktober är Eva-Marie Lidemar och Nina Jonsson som båda är medicinska sekreterare i grunden, med lång erfarenhet av olika uppdrag inom VGR. Nu leder de den del av designen av Millennium som omfattar mycket av det som medicinska sekreterare ansvarar för idag. Eva-Marie Lidemar är processledare och Nina Jonsson är konfigurationsanalytiker i arbetsströmmen patientadministration, registrering och vårdekonomi, PAS.  
  
- Vi vet att det kommer att bli förändringar men vi kommer att behöva våra sekreterare även fortsättningsvis, säger Eva-Marie Lidemar. Vissa saker blir det mindre av och då gäller det att tänka till hur vi bäst använder kompetensen istället. Jag vill uppmana till att våga tänka nytt och se möjligheter. Det är viktigt att vi börjar tänka på det redan nu.  
 
- Vi tror att det vore bra med ett gemensamt regionalt synsätt där medicinska sekreterare tydligt blir en del av vårdteamet, nära verksamheten, säger Nina Jonsson. Kanske med en roll som spindeln i nätet. Det viktiga är att se möjligheterna för hur medicinska sekreterare kan stötta vården på bästa sätt administrativt så att andra yrkesgrupper kan koncentrera sig på att ta hand om patienterna.  
 
Vårdpodden: Våga tänka nytt – redan nu

Vårdpodden 

Vårdpodden handlar om de stora förändringar som genomförs inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland, och vad de innebär för medarbetare i Västra Götalandsregionen, hos privata vårdgivare och i kommunerna. Fokus är ämnen med koppling till programmet FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö. 

Publicerad: