Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ambassadörer utbildas i digitala tjänsten Mitt vårdmöte

4 juni hölls utbildning för 18 ambassadörer i tjänsten Mitt vårdmöte. 15 hälso- och sjukvårdsverksamheter inför Mitt vårdmöte under våren. Ambassadörerna kommer efter sin utbildning ha en viktig roll att driva vidare införandet av digitala vårdmöten inom sina respektive förvaltningar.

Prioriterad digital vårdtjänst

Mitt vårdmöte är en av sex digitala vårdtjänster som regionstyrelsen 4 juni beslutade ska prioriteras för införande i alla berörda verksamheter i Västra Götalandsregionen. Takten i införandet av Mitt vårdmöte har sedan april 2019 tredubblats. 15 verksamheter ska vara i skarp drift under våren och ytterligare 90 verksamheter beräknas påbörja införandet under 2019. 

- Verktyget erbjuder många möjligheter, allt från att möta patienter i videobesök till att bygga upp hela digitala vårdmottagningar. Verksamheterna avgör själva på vilket sätt de vill utforma tjänsten. Därför är det viktigt att ambassadörerna kan guida medarbetarna rätt när tjänsten ska införas, så att den verkligen skapar nytta för både patienter och medarbetare, menar Johan Olsson, projektledare för etableringen av Mitt vårdmöte under 2019.

Ska förenkla och effektivisera

Syftet med införandet av digitala vårdtjänster är att förenkla invånarnas och patienternas kontakter med hälso- och sjukvården och effektivisera vårdkontanterna för både patienter och vårdgivare.

Senast uppdaterad: 2019-07-17 13:31