Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FVM i Vårdpodden

Ragnar Lindblad i Vårdpodden
I det nionde avsnittet gästar programägaren för FVM, Ragnar Lindblad för att prata om införandet av det nya IT-stödet i hälso- och sjukvården. Införandet av det nya IT-systemet kommer att innebära den största och mest påtagliga förändringen inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland som nu sker.
Fotograf: Johan Byström

Införandet av Framtidens vårdinformationsmiljö, FVM, kommer att vara den största och mest påtagliga förändringen inom hälso- och sjukvården de kommande åren. Införandet kan medföra produktionsnedgång med längre väntetider för patienterna. Men möjligheterna med systemet kommer att vara omfattande.

I senaste avsnittet (19 juni) av Vårdpodden samtalar Kjell Foss med Ragnar Lindblad, som är programägare för FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö. Införandet av det nya IT-systemet kommer att innebära den största och mest påtagliga förändringen inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland som nu sker. År 2021 kommer det nya systemet att börja införas från en dag till en annan. De anställda inom vården kommer att påverkas i så stor utsträckning att vårdproduktionen kommer att bli lidande och det finns risk för längre väntetider för patienterna.

Men det nya systemet kommer också att innebära nya stora möjligheter, bland annat med bättre beslutsstöd och bokning av undersökningar med ett enda knapptryck. Möjligheter som ska förbättra vården, spara arbete och administration samt skapa en bättre arbetsmiljö, berättar Ragnar Lindblad i avsnittet.

Lyssna på avsnittet  

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Senast uppdaterad: 2019-06-24 10:37