Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobil närvård nominerat till GötaPriset

Närsjukvårdsteam vid SkaS i Lidköping.
Närsjukvårdsteam vid SkaS i Lidköping.
Fotograf: Johan Främst / SkaS

I konkurrens med 383 bidrag har Mobil närvård nominerats till GötaPriset. Priset delas ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentlig sektor.

Bland 383 bidrag har Mobil närvård valts ut tillsammans med 27 andra bidrag och därmed nominerats till GötaPriset. Vinnaren utses av en jury och belönas med 100,000 kronor. Prisceremonin äger rum på Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 12 november.

Kriteriet för att bli nominerad är att projektet ska vara offentligt finansierat, vara nyskapande, bidra till lägre kostnader och/eller högre kvalitet, kunna visa vilka resultat som uppnåtts och vilka lärdomar det gett samt ge erfarenhet som kan tillämpas i andra verksamheter.

Breddinfört i Västra Götaland

Mobil närvård är en kombination av kommunal hemsjukvård och mobila hemsjukvårdsläkare, närsjukvårdsteam och palliativa team. Mobila hemsjukvårdsläkare anställda på vårdcentraler arbetar i team med sköterskan i kommunal hemsjukvård. Närsjukvårdsteamen har ansvar för medicinskt instabila hemsjukvårdspatienter. Närsjukvårdsteamen utgår från sjukhusen och är ett alternativ till sjukhusinläggning. Mobil närvård finns nu i hela Västra Götaland. Resultatet är bland annat att patienterna är mycket nöjda och slutenvårdskonsumtionen minskar för patienter med mobil närvård.

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Senast uppdaterad: 2019-02-12 13:31