Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SU invigde nytt Centrum för digital hälsa

Invigning av Centrum för digital hälsa
Boel Mörck pratar vid invigningen av SU:s Centrum för digital hälsa.
Fotograf: Kjell Foss

Sahlgrenska universitetssjukhuset gör en kraftsamling på utveckling av digitala arbetssätt. Genom att skapa Centrum för digital hälsa ges möjlighet till samarbete på ett nytt sätt. Centrumet kommer också att ge verksamheterna metodstöd med mera.

 - Detta är ett sätt för oss att kunna samla nya arbetssätt och nya verktyg som är mer digitala än de vi haft hittills. Detta för att kunna göra skillnad för medarbetare och patienter på ett positivt sätt. Det säger SU:s medicinska kommunikationsdirektör Boel Mörck som var den drivande i skapandet av Centrum för digital hälsa.

Centrumet är placerat vid foten av berget med Skansen krona. Lokaler med plats för 40 medarbetare.

- Det är en samarbetsyta dit personer som arbetar med digital utveckling är välkomna. Det är inte bara folk från SU utan även andra, exempelvis inom primärvården, är välkomna hit, förklarar Boel Mörck.

Fotograf: Kjell Foss

Flera projekt visades

Vid invigningen visades flera intressanta utvecklingsprojekt upp. Exempelvis möjligheten för studenter och andra att utföra en operation med VR-glasögon. Även psykiatrin visade möjligheterna till videomöten och webbaserad behandling av sömnsvårigheter. I ett annat rum visade utdataenheten hur data kan presenteras så att de är överskådliga och lätta att ta till sig.

Vid invigningen den 24 september klipptes snöret av sjukhusstyrelsens ordförande Henrik Ripa tillsammans med SU:s sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg.

Sofia Arkhede visar utdata vid invigningen av Centrum för digital hälsa.
Fotograf: Kjell Foss

Från den 11 oktober kan du höra Boel Mörck berätta om SU:s kraftsamling i Vårdpodden. 

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Senast uppdaterad: 2019-09-26 14:36