Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Införande av närvårdscentrum i Mariestad

Publicerad:
Mariestads sjukhus

Planeringen är i full gång för att starta ett närvårdscentrum i Mariestad i höst. Syftet är att kunna ge snabbare, närmare och bättre vård med hjälp av ny teknik, nya arbetssätt och mer samverkan mellan specialistsjukvård, primärvård och kommunal hälso- och sjukvård.

Sedan i mars då regionstyrelsen sa ja till att gå vidare med planerna om ett närvårdscentrum i Mariestad har projektledningsgruppen kartlagt vilket dagens vårdutbud är och vilka förändringar som kan införas i och med ett närvårdscentrum.

Med mer samverkan mellan olika vårdinstanser, nya arbetssätt som mobila hembesöksteam och ny digital teknik anpassad efter vården finns förutsättningar för att kunna bedriva god och effektiv vård. Primärvården blir basen i den nära vården i samarbete med specialistsjukvården och den kommunala hälso- och sjukvården. Norra Skaraborg med Mariestad som nav blir också ett pionjärområde i den framtida hälso- och sjukvården där närvårdscentrum som modell är tänkt att starta på fler platser runtom i regionen.

Länkar:

Text: Björn Johansson

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Publicerad: