Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karin Andersson tar över Barnuppdraget

Publicerad:
Karin Andersson
Karin Andersson, programledare Barnuppdraget

Karin Andersson tar över programledningen för Barnuppdraget efter Peter Almgren. Karin är barnsjuksköterska och kommer från en tjänst som verksamhetschef på Sjukhusen i väster.

Barnuppdraget är ett av fem områden som ingår i de omfattande förändringar som sker inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland. Barnuppdragets mål är att på lång sikt skapa en god och sammanhållen vård, bästa möjliga hälsa och utveckling för barn och unga samt att hälso- och sjukvården ska genomsyras av FN:s konvention om barnets rättigheter.

Peter Almgren som varit programledare för Barnuppdraget utsågs nyligen av regeringen till särskild utredare för en sammanhållen och likvärdig vård för barn och unga i landet. Karin Andersson tar nu över Barnuppdraget i Västra Götaland.

Fortsatt samarbete

- Peter och jag kommer självklart fortsatt arbeta med kopplingen mellan Barnuppdraget och det nationella uppdraget. Det känns verkligen inspirerande att både i Västra Götaland och nationellt så är barn och unga ett prioriterat område, säger Karin.

Karin som är barnsjuksköterska har arbetat med akutsjukvård för barn med alla diagnoser, på barnavårdscentralen, på barnmedicinsk mottagning, på Specialistcentrum Barn och Unga och de senaste 10 åren som chef för Specialistcentrum på Angereds Närsjukhus, numera Sjukhusen i väster.

- Min ambition är och har alltid varit att vi skall sätta barn, unga och familj först och fortsätta ge och vidareutveckla en fantastisk vård, säger Karin Andersson.

Läs mer om Barnuppdraget

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Publicerad: