Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nära vård i fokus i andra avsnittet i Vårdpodden

Vårdpodden

I andra avsnittet av Vårdpodden samtalar Kjell Foss med Sofia Hedenlund, programledare för Nära vård. Området är en del av de omfattande förändringar som just nu genomförs inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland.

Vården ska komma närmare invånarna. Det innebär nya arbetssätt och nya samarbeten mellan anställda på sjukhus, i primärvården och i kommunerna.

- Ett annat viktigt mål är att förändringarna ska skapa en bättre arbetsmiljö för anställda inom vården.  Att göra mer och springa fortare fungerar inte, säger Sofia Hedenlund.

En del i att vården kommer närmare patienterna är mobila hemvårdsteam. Teamen ger patienter vård i hemmet vilket gör att de slipper många besök på sjukhusens akutmottagningar. Bättre för patienten men också en avlastning för sjukhusen.

En annan del kan vara att införa en samordningsfunktion som hjälper patienterna att koordinera sin vård hos olika vårdgivare.

Lyssna på Vårdpodden

Senast uppdaterad: 2019-03-18 13:31