Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt nationellt nyhetsbrev kunskapsstyrning

Nyhetsbrev kunskapsstyrning

Nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård har publicerat nyhetsbrev för mars 2019. Där berättas bland annat om uppdraget att samordna regionernas arbete för en mer enhetlig informationsstruktur inom och över system- och vårdgivargränser.

Styrgruppen för kunskapsstyrningssystemet beslutade vid sitt senaste möte att Nationellt kliniskt kunskapsstöd ska utvecklas vidare. Besluten om hur utvecklingen ska gå till innebär ytterligare steg mot att fullt ut göra det kliniska kunskapsstödet till en del av kunskapsstyrningssystemet och att arbetet sker sammanhållet och resurseffektivt.

I mars månads nyhetsbrev framgår även vilka ledamöter som utsetts till det nationella programområdet för levnadsvanor och programområdet för reumatiska sjukdomar. En artikelserie startas om den nationella uppföljningen av standardiserade vårdförlopp i RCC. Här kan man också läsa om hur det går för införandet av vårdprogrammet för prevention av livmoderhalscancer.

Länk till nyhetsbrevet

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Senast uppdaterad: 2019-03-18 12:13