Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ordnat införande av medicinteknik

Publicerad:

Sedan tio år har regionerna en framgångsrik samverkan för ordnat införande av nya läkemedel. SKL:s styrelse rekommenderar nu regionerna att gå vidare och starta en liknande samverkan inom det medicintekniska området, inom ramen för Nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård. Det med uppbyggnad hösten 2019 och start 2020.

I SKL:s nyhetsbrev för nationellt system för kunskapsstyrning kan du läsa mer om styrelsen rekommendation. I nyhetsbrevet finns också information om ett öppet forum den 9 april om Vården i siffror och Hälso- och sjukvårdsrapporten 2019. Där finns även en kort film där Rita Jedlert från Södra sjukvårdsregionen menar att det är viktigt att vara uthållig och vårda modellen för kunskapsstyrning samt inte ändra för mycket i den. Det är viktigt för att nå målen med arbetet och göra skillnad för liv och jämlik hälsa.

Länk till nyhetsbrevet för april 2019

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Publicerad: