Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Snart kan patienter av- och omboka sin tid på 1177.se

Nu börjar VGR erbjuda patienter inom specialistsjukvården att av- och omboka sina tider via 1177 vårdguidens e-tjänster. Av de 20 mottagningar som ingår i utvecklingsprojektet är det i nuläget 16 som erbjuder tjänsten.

Under hösten 2019 började VGR införa webbtidbok 1177 inom specialistsjukvården. Under våren har funktionen ”visa bokade tider” införts i nästan hela VGR.  Det innebär att patienterna, i de flesta fall, kan se sina bokade tider via 1177 vårdguidens e-tjänster. 

I projektet ingår också 20 ambassadörsmottagningar som dessutom ska erbjuda sina patienter att av- och omboka sina tider. 

  • Covid-19 situationen har påverkat projektet. En konsekvens är att uppgraderingen av det patientadministrativa systemet ELVIS på SU har behövt skjutas på framtiden. Det har gjort att SU inte ännu har kunnat påbörja införandet av webbtidboken. Så snart SU har uppgraderat ELVIS kommer webbtidboken att införas även där, säger projektledare Susanne Eliasson.  

Den rådande situationen, där mycket av den planerade vården är inställd, gör också att webbtidboken närmsta tiden kommer att användas begränsat av flertalet av ambassadörsmottagningarna.  

1177 webbtidbok ELVIS är ett prioriterat projekt och en av de sex prioriterade e-tjänster som, enligt beslut i regionstyrelsen, ska införas i alla förvaltningar. Efter att projektet avslutas i augusti kommer ett breddinförande av tjänsten av- och omboka tid ske på samtliga förvaltningar. 

  • Med webbtidbok vill vi erbjuda en e-tjänst som förenklar patienternas kontakt med sjukvården och till exempel bidrar till färre uteblivna besök. Men det nya arbetssättet med webbtidbok är en förändring i verksamheten och för patienten, så de positiva effekterna kommer troligtvis att kunna ses först ett tag efter att webbtidboken har införts, menar Britt-Marie Zaman, ordförande i projektets styrgrupp.  

Mer information om projektet och kontaktpersoner hittar du som arbetar inom VGR här (Insidan)

Senast uppdaterad: 2020-05-18 13:09