Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Var femte barn besöker vården ofta

Peter Almgren medverkar i Vårdpodden.

En kartläggning i Västra Götaland visar att 64,000 barn och ungdomar har återkommande kontakter med sjukvården. Det motsvarar var femte barn. Barnläkare Peter Almgren som är programledare för omställningsområdet Barnuppdraget, berättar om problem och möjligheter inom barnsjukvården i senaste avsnittet av Vårdpodden.

I samband med den genomgång av barn och ungas vård, upp till 17 år, i Västra Götaland framkom att det är fler som har återkommande kontakter med sjukvården än vad man trott. Barn och unga har kontakt med vården på sjukhus, på vårdcentraler och den kommunala vården.

- Mycket fungerar bra men samtidigt är det en hel del som inte fungerar bra. Det som alltid kommer upp när vi intervjuar berörda inom vården och föräldrar är samordningen. Koordinationen av vården får i stort sett föräldrarna stå för med sjukskrivningar och annan frånvaro från arbetet som följd, berättar Peter Almgren.

I nya avsnittet i Vårdpodden om Barnbidraget berättar Peter mer om problemen inom barnsjukvården men också tankar om hur den ska göras bättre. Peter berättar även om kopplingen till Barnkonventionen som blir lag nästa år.

Lyssna på Vårdpodden

Nyhetstips

Vill du att andra ska kunna läsa om en intressant utveckling i din verksamhet inom Omställningen av hälso- och sjukvården eller FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö? Tipsa mig, Kjell Foss, eller mejla uppgifter till vardskiftet@vgregion.se!

Senast uppdaterad: 2019-04-11 15:13