Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidens vårdinformationsmiljö

Fotograf: Anders Engström

Vi i Västra Götaland skapar en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Med framtidens vårdinformationsmiljö blir det enklare att samverka mellan olika vårdgivare.

All hälso- och sjukvårdsinformation ska vara tillgänglig för de som behöver den, både medarbetare i hälso- och sjukvården, patienter och invånare. För medarbetare i vården i Västra Götalandsregionen (VGR) blir systemet Millennium det huvudsakliga IT-stödet.

Utveckling av hälso- och sjukvården

Programmet framtidens vårdinformationsmiljö är ett samarbete mellan VGR, privata vårdgivare med avtal med VGR och de 49 kommunerna i Västra Götaland som i olika grad kommer att använda Millennium. Målet är att tillhandahålla en hållbar och modern vårdinformationsmiljö som ska möta behov och krav i nutid och framtid. Det är ett omfattande och långsiktigt förändringsprogram och en av Västra Götalandsregionens övergripande strategier för att utveckla hälso- och sjukvården.

VästKoms webbplats om kommunernas del i FVM

Webbsida på Vårdgivarwebben för privata vårdgivare

Kontakt

Adress: Program FVM, Flöjelbergsgatan 2a, 431 35 Mölndal

Ragnar Lindblad

Programägare FVM
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Annika Mortensen

Programledare FVM
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-03-18 11:04